Vakwerk MTS van start

Vandaag start de Vakwerk MTS: een nieuw tweejarig leerwerktraject Bouwkunde met diploma (mbo 4) en baangarantie. De Vakwerk MTS is een initiatief van Bureau Vakwerk in samenwerking met Lokhorst Bouw en Ontwikkeling, Goldewijk, BIRD Invest en MBO College Lelystad.

De Vakwerk MTS is ontstaan vanuit het gebrek aan goede vakmensen, een te lage uitstroom uit het reguliere onderwijs en de wens vanuit het bedrijfsleven om het onderwijs beter te laten aansluiten op de praktijk. Bureau Vakwerk gelooft in het incompany opleiden van mensen op basis van vakkennis, coaching en begeleiding op de werkvloer met als doel om de kloof tussen het onderwijs en de praktijk van het bedrijfsleven te dichten en werknemers en werkgevers langdurig aan elkaar te binden.

Voordat deelnemers aan de Vakwerk MTS mogen starten hebben zij eerst een uitgebreide sollicitatieprocedure doorlopen. Zo selecteren we alleen de meest geschikte kandidaten voor dit leerwerktraject. De deelnemers werken 4 dagen per week bij een van de leerwerkbedrijven en krijgen 1 dag per week op locatie les van gediplomeerde docenten Bouwkunde van MBO College Lelystad. Zij worden opgeleid tot Middenkaderfunctionaris Bouw met als uitstroomfunctie calculator, werkvoorbereider, uitvoerder of BIM-engineer. Binnen de leerwerkbedrijven hebben de deelnemers een begeleider die ze het vak eigen maakt. Op de lesdag krijgen zij vakinhoudelijk onderwijs. Daarnaast traint en begeleidt een coach de deelnemers op alle professionele competenties die zij nodig hebben om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Na twee jaar hebben de deelnemers een diploma (mbo 4) op zak en treden zij als gecommitteerde werknemers in dienst bij hun leerwerkbedrijf.

Wij wensen de deelnemers, de bedrijven, de docenten en de begeleiders heel veel succes met de start van de Vakwerk MTS.

Arjen Streefkerk & Coosje Geels
Bureau Vakwerk