Naar archief
headerimg5

Veel bouwplannen voor verpleeghuizen

Steeds meer ondernemers stappen in de markt voor verpleeg- en verzorgingshuizen. Branchevereniging Nevep verwacht dat er dit jaar ten minste twintig nieuwe particuliere huizen worden geopend. Dat is vier keer zoveel als vijf jaar geleden.

Domus Magnus, dat zich toelegt op luxe zorgflats, verwacht komend jaar zelfs vier nieuwe vestigingen te kunnen openen. Het zorgbedrijf aast op twee voormalige ziekenhuizen in Amsterdam, het OLVG Prinsengracht en de Valeriuskliniek. De gebouwen moeten worden getransformeerd tot luxe zorgappartementen voor vermogende ouderen. Domus Magnus is een initiatief van ondernemer Erwin Miedema en Navitas Capital van de familie Zeeman.

Bouwhausse

De bouwhausse is het gevolg van de toenemende vergrijzing van de Nederlandse bevolking en door overheidsbezuinigingen in de zorg. Het leidt tot een groeiende vraag naar kamers in particuliere verzorgingshuizen, ook de luxere varianten. De ondernemersvereniging schat dat Nederland inmiddels 150 particuliere verpleeg- en verzorgingshuizen telt.

Het aantal van 150 particuliere huizen steekt nog af tegen de 1500 reguliere huizen, maar het aantal instellingen groeit snel. ‘Vroeger waren het kleine zorgondernemers, nu zijn het partijen die een zorgconcept ontwikkelen en dat concept op meerdere plekken uitrollen’, zegt Puck Bulthuis, voorzitter van Nevep. ‘Mensen denken steeds vaker: als ik dan toch veel moet betalen, dan betaal ik liever iets meer om in een particulier tehuis te komen’, zegt Bulthuis.

Bron: http://fd.nl/economie-politiek/845410-1311/veel-bouwplannen-voor-verpleeghuizen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht

×